BELOUKHA – erbicid BIO

Mod de actiune: Beloukha este un erbicid total impotriva buruienilor anuale monocotiledonate si dicotiledonate in cultura vitei de vie. Mai mult, Beloukha poate fi utilizat pentru plivitul lastarilor de pe tulpina vitei de vie, dar si pentru defolierea/desicarea culturilor de cartof. Contine substanta activa acid pelargonic (acid nonanoic), care este 100% de origine vegetala. Beloukha are o actiune de contact, bine definita – tesutul tratat al plantei moare dupa 2-3 h de la aplicare, din cauza deshidratarii. Deoarece, Beloukha nu are un efect sistemic si nu se transloca, nu afecteaza radacinile plantei.

Doze: 16 l /ha

 

Mod de utilizareUtilizat in viticultura (buruieni): Beloukha poate fi aplicat cu o doza de 16 l/ ha pana la doua aplicari pe ciclu de vegetatie, intervalul dintre aplicari fiind de 2-4 saptamani. Tratamentul se poate face pe intreaga durata a perioadei de vegetatie. Buruienile nu trebuie sa fie mai mari de 10-15 cm. Tratamentul se poate face din primul an.

Utilizarea in cultura cartofului (defoliere): Beloukha poate fi aplicat ca un amestec, cu o doza de 16 l/ha pana la doua tratamente , intervalul dintre aplicari fiind de 5-7 de zile. In cazul unui foliaj bogat, un tratament suplimentar cu Beloukha poate fi necesar.

Indicatii generale de utilizare: Beloukha trebuie aplicat intr-o concentratie de 8% pe frunzele mature. Temperatura apei  minim 16°C. Temperatura ambientala minim 19°C. Soarele sa straluceasca, insolatie multa. Buruienile sa nu aiba frunzele umede.

Atentie! Se folosesc duze normale, nu antidrift.

Masuri de aplicare: Cantitatea de apa pentru stropit: 200 – 400 l/ha – (concentratie minima 6 %).