ROUNDUP CLASSIC PRO

ROUNDUP CLASSIC PRO

Producator: Monsanto Europe S.A., Belgia

Substanta activa: glifosfat 360 g/l

Mod de actiune: Roundup Classic Pro este un erbicid neselectiv care combate un spectru larg de buruieni anuale si perene. Actiunea sistemica a lui Roundup Classic Pro iti permite translocarea rapida in radacini (rizomi si stoloni) asigurand astfel distrugerea rapida a buruienilor. Primele simptome vizibile care apar la buruieni dupa aplicarea Roundup Classic Pro sunt ofilirea frunzelor, urmata de ingalbenirea acestora.

Prin fixarea in sol a substantei active din Roundup Classic Pro in aproximativ 6 ore de la aplicare, in conditii normale de utilizare, dispare riscul de aparitie a efectelor nedorite asupra culturilor urmatoare.

Doze: 4-6 l/ha

 

Mod de utilizare: Aplicarea Roundup Classic Pro este recomandata pentru buruienile monocotiledonate perene cand acestea au suficienta suprafata foliara si se afla intr-un stadiu intens de crestere (Agropyron repens 20-30 cm, Sorghum halepense 40-50 cm).

Pentru buruienile dicotiledonate perene, aplicarea este recomandata aproape de perioada de inflorire (ex. Convolvulus) sau la stadiul de rozeta pentru Cirsium arvense.

Pentru buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale, aplicarea este recomandata cand plantele au cel putin 2 (3)-5(6) frunze.

Aplicarea inainte de semanat/plantat a produsului, se recomanda cand buruienile au 5-10 cm.

NU aplicati Roundup Classic Pro, daca sunt conditii de ploaie in ora urmatoare.

Nu se efectueaza aplicatii in conditii de vant!

NU APLICATI ROUNDUP CLASSIC PRO PE CULTURILE DESTINATE PRODUCERII SEMINTELOR.

Timp de pauza: cereale, mazare, fasole: 7 zile; rapita: 14-21 zile; mustar: 8-10 zile; in: 14-28 zile; pasuni, alte culturi: 10 zile.

Compatibilitate: Verificarea compatibilitatii cu alte produse de protectia plantelor, se realizeaza prin efectuarea in prealabil a unui test de compatibilitate fizico-chimica.